HEGO Fulfilment - Uw Logistieke Partner

Fulfilment uitbesteden? Goed idee, en dit is waarom! 

×
Ga terug naar het overzicht

Fulfilment slaat in de basis op het complete proces voor orderafhandeling. Dat begint al bij het beheren en opslaan van de voorraad, tot het goed verpakken en veilig verzenden van pakketten. Wie fulfilment optimaal inricht, dan daarmee veel geld en tijd besparen. En omdat daar best veel bij komt kijken, is fulfilment uitbesteden vaak een goede keuze.  

fulfilment uitbestenden

Waarom fulfilment uitbesteden?  

Sommige bedrijven hebben een grote logistieke afdeling en kunnen daarom het fulfilment proces prima zelf handelen. Maar er zijn ook bedrijven die dit beter kunnen uitbesteden, omdat ze zelf niet voldoende capaciteit en/of kennis in huis hebben. Wie in de basis nooit focus heeft gelegd op fulfilment, kan vaak veel geld en tijd besparen door dit proces te optimaliseren. We zoomen in op de onderdelen van fulfilment en vertellen wat de voordelen voor uw webshop kunnen zijn bij fulfilment uitbesteden. 

1. Bulkopslag webshop 

Een onderdeel van fulfilment is het opslaan van goederen in het magazijn, de bulkopslag voor uw webshop. U dient hiervoor voldoende ruimte te hebben en het is zaak om het magazijn dusdanig in te richten dat u voor zoveel mogelijk spullen zo min mogelijk plek nodig heeft. En dat u overal goed bij kunt als u iets nodig heeft, zonder onnodige tijd te verliezen. Door dit uit te besteden aan een fulfilment bedrijf heeft u hier zelf geen omkijken naar en bespaart u tijd en waardevolle ruimte. 

2. Voorraadbeheer webshop & koppelingen 

Uw voorraad moet toereikend zijn, zodat u uw klanten kunt bedienen. Maar een overschot aan voorraad, dat kost geld. Kosten voor opslag, of kosten omdat producten helemaal niet meer worden verkocht (en u ze met korting de deur uit moet doen). Een fulfilment bedrijf kan uw systemen slim inrichten middels de juiste koppelingen en kan op basis van eerdere data samen met u kijken welke voorraad optimaal is. Ook hiermee kunt u dus weer kosten besparen. En managementstress, want u krijgt een seintje zodra de voorraad aangevuld dient te worden. Zo hoeft u dit zelf niet meer in de gaten te houden.  

3. Orderverwerking en verpakken  

Als u veel webshop orders binnenkrijgt dan dient u hier een vast team op te zetten, zodat pakketten snel in orde worden gemaakt voor verzending. En als u slechts af en toe een order ontvangt en dit zelf in de hand neemt, tja, dan zult u net zien dat u lekker op de bank zit en ervan af moet komen om het pakket te verpakken. Fulfilment uitbesteden biedt uitkomst, want bij een fulfilment bedrijf zijn werknemers 24/7 bezig. Zij kunnen uw orders verpakken, veilig en stevig (want zij hebben hier veel ervaring mee) en de order snel verwerken. 

4. Verzenden aan interessante tarieven 

Fulfilment uitbesteden is een goed idee als u de meest scherpe tarieven voor verzending wilt hebben. En de meeste verzendopties! Dat komt omdat fulfilment bedrijven afspraken maken met postorderbedrijven, en door de vele pakketten schaalvoordeel kunnen bieden. Zo kiest u bijvoorbeeld ook voor same-day delivery of avondbezorging. Uiteraard is het voor uzelf een rekensom om te maken, maar in veel gevallen kunt u flink besparen op verzendkosten door samen te werken met een fulfilment bedrijf. 

5. Retourlogistiek inrichten 

Als u pakketten naar klanten verstuurt, dan bent u gebonden aan wettelijke regels omtrent retourlogistiek. Bij het uitbesteden van fulfilment maakt u ook gebruik van de kennis van een dergelijk bedrijf, die de retouren op de juiste manier afhandelt. De retouren worden weer toegevoegd aan het voorraadsysteem en het retourlabel wordt door het fulfilment bedrijf aan de klant bezorgd. Zo heeft u hier zelf geen omkijken naar, handig! 

Fulfilment uitbesteden? HEGO Fulfilment! 

Als u zelf een webshop heeft dan zijn er flink wat zaken om aan te denken bij het optimaliseren van

Zoals u leest kunt u met het uitbesteden van fulfilment tal van voordelen behalen, die zich vooral richten op tijd, kennis, capaciteit en kosten. Bij HEGO Fulfilment zijn we graag uw partner en kunnen we u een standaard of maatwerk pakket aanbieden. Zo geniet ook u van de voordelen van fulfilment uitbesteden. 

Benieuwd naar de kosten en voordelen die u voor uw webshop kunt behalen met fulfilment uitbesteden? Neem contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan. 

"*" geeft vereiste velden aan

Ga terug naar het overzicht
Hego Fulfilment locatie

Neem contact op

Snelle en professionele orderverwerking

HEGO Fulfilment helpt webshop eigenaren om hun orders snel en professioneel te verwerken. Wij nemen het volledige logistieke proces van u over, zodat u zich kunt focussen op de groei van uw business. Wij bieden scherpe tarieven en passen onze dienstverlening aan op uw behoeften. Meer weten? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Neem contact op

Wereldwijde verzending

Voor 22.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Realtime bestelstatus