HEGO Fulfilment - Uw Logistieke Partner

Wat houdt logistiek in? 

×
Ga terug naar het overzicht

Wat houdt logistiek in? 

Logistiek is het allesomvattende proces van orderafhandeling, van het plannen tot het uitvoeren en monitoren van de orderstroom. Het goed inrichten van het logistieke proces is van belang voor bedrijven, enerzijds vanuit financieel oogpunt en anderzijds om te voldoen aan de behoeften van de klant. We vertellen er meer over. 

Wat is logistiek? 

Bij de betekenis van logistiek wordt al snel gedacht aan het vervoeren van goederen. Toch gaat logistiek verder dan dat. Het begint al bij de ontwikkeling of inkoop van een product, en het aanleggen van de voorraad. Zodra een bestelling binnenkomt dient deze stevig verpakt te worden voor de verzending. Het verzendproces dient soepel te verlopen volgens de gewenste levertijd. Ook het behandelen van retouren is een noodzakelijk onderdeel. 

Het belang van een goed logistiek proces 

Logistiek bevat dus het complete proces vanaf de bestelling door de klant tot de levering (of retour) van het eindproduct. Als er ergens in deze schakel iets misgaat, dan kan dat ten koste gaan van de klanttevredenheid, alsook de financiële resultaten van het bedrijf. Daarom zetten bedrijven vaak een logistieke afdeling op, of besteden dit uit. 

Logistiek management in uw bedrijf 

Het logistiek team werkt vaak met een logistiek manager en logistiek medewerkers (zoals inkopers, orderpickers en chauffeurs). Enige kennis en kunde vanuit het team is wenselijk.  

De inkoper dient te zorgen voor voldoende voorraad aan de beste prijs en de orderpickers gaan direct aan de slag zodra er een bestelling binnenkomt. Degene die verpakt dient dit stevig en veilig te doen, zodat het pakket onbeschadigd op bestemming aankomt. Verder dient er een protocol opgezet te worden voor retouren, die gecontroleerd worden volgens bepaalde eisen en daarna weer bij de voorraad (opslag) gevoegd worden. 

Het logistieke proces 

We onderscheiden verschillende logistieke takken, die we graag wat verder specificeren om de taken tijdens het logistieke proces te verduidelijken. 

1. Productielogistiek / inkooplogistiek 

Dit gaat om het beheersen van de stroom van goederen. In dit artikel hebben we het voornamelijk over inkoop, maar voorraad kan natuurlijk ook voortkomen uit zelf ontwikkelde producten. In ieder geval gaat dit om inkoop / productie. 

2. Distributielogistiek  

Dit richt zich op het versturen van goederen naar de consument. Producten kunnen geassembleerd worden, verpakt met gepersonaliseerd inpakmateriaal, et cetera. De verzending moet veilig en tijdig gebeuren om aan de behoefte van de klant te voorzien. 

3. Retourlogistiek  

Klanten hebben recht om te retourneren, mits de retour aan een aantal wettelijke (en door u aanvullende) eisen voldoet. De retouren dienen gecontroleerd te worden en van daaruit dient de juiste actie genomen te worden, zoals terugbrengen in het voorraadsysteem. 

Logistiek uitbesteden bij fulfilment bedrijf 

Het complete logistieke proces staat ook wel bekend als fulfilment. Bedrijven, zowel B2C als B2B, besteden fulfilment geregeld uit bij een logistiek bedrijf. Dat heeft als voordeel dat alles betreft logistiek op één plek geregeld wordt. Ondernemingen kunnen hier veel geld en tijd mee besparen. Ze hoeven zelf geen logistieke afdeling op te zetten. Bovendien is extern de juiste kennis in huis om orders snel en professioneel af te handelen. 

Wilt u logistiek uitbesteden? HEGO Fulfilment verzorgt uw logistieke proces van begin tot eind. Van opslag goederen tot inpakken, verzenden en retourneren. U verkoopt, wij doen de rest. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan en ontdek wat u kunt besparen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Ga terug naar het overzicht
Hego Fulfilment locatie

Neem contact op

Snelle en professionele orderverwerking

HEGO Fulfilment helpt webshop eigenaren om hun orders snel en professioneel te verwerken. Wij nemen het volledige logistieke proces van u over, zodat u zich kunt focussen op de groei van uw business. Wij bieden scherpe tarieven en passen onze dienstverlening aan op uw behoeften. Meer weten? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Neem contact op

Wereldwijde verzending

Voor 22.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Realtime bestelstatus