HEGO Fulfilment - Uw Logistieke Partner

Wat doet een fulfilment centre? Voordelen! 

×
Ga terug naar het overzicht

Als u een webshop heeft en bezig bent met logistiek dan heeft u wellicht de term fulfilment centre wel eens voorbij zien komen. Een fulfilment centre (of center of centrum) verzorgt het complete logistieke proces van webshops. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen en mogelijkheden van het fulfilment centre. 

fulfilment centre

Wat is een fulfilment centre? 

Een fulfilment centre is een bedrijf dat het logistieke proces voor webshops uit handen neemt. Dit in de breedste zin van het woord. Zo houden ze de voorraad bij en slaan ze goederen op in hun eigen opslagcentrum. Komt er een order binnen? Dan wordt deze zorgvuldig verpakt en verstuurd naar de klant. En wil een klant iets retour sturen? Dan neemt het fulfilment centre ook de retourlogistiek uit handen. 

Voordelen fulfilment centre

Het inschakelen van een fulfilment centre biedt aan webshophouders tal van voordelen. Zo maken zij gebruik van de expertise van een bedrijf dat dagelijks met logistiek bezig is. Het scheelt veel tijd, stress en uitzoekwerk om het logistieke proces zelf in goede banen te leiden. Daarnaast kan het ook veel geld besparen, omdat een fulfilment centre vaak scherpe tarieven voor verzending kan bieden. Zij hebben afspraken met postorderbedrijven. 

Fulfilment centre voordelen 

  • Tijd en stress besparen, u houdt meer tijd over voor webshop optimalisatie. 
  • Altijd de juiste werkwijze voor logistiek hanteren (ook wettelijke regels). 
  • Gebruik maken van opslagruimte, wat u magazijnruimte bespaart. 
  • Geld besparen (tijd is geld), en omdat ze door schaalvoordeel scherpe tarieven kunnen hanteren. 

Belangrijke services en diensten van fulfilment centre 

Over het algemeen gelden de bovengenoemde voordelen, en die diepen we graag nog wat verder uit aan de hand van een aantal diensten en extra services die een fulfilment centre u kan bieden. 

  1. Fulfilment centre biedt opslagruimte 

Een fulfilment centre neemt het voorraadbeheer uit handen en kan voor u de producten in bulk opslaan. Dat scheelt u kosten (of ruimte) aan een eigen magazijn. Bovendien krijgt u een seintje als de voorraad bijna op is. Fijn, want dan hoeft u dit zelf niet in de gaten te houden. 

  1. Fulfilment centre kan producten assembleren 

Diverse producten samenvoegen in één pakket, of zelfs het monteren van bepaalde artikelen? Ook dat kan een fulfilment centre voor u uit handen nemen. Vaak ook relatief voordelig, en u hoeft minder personeel hiervoor aan te nemen, omdat u uitbesteedt.  

  1. Fulfilment centre kan persoonlijk inpakpapier en kaartje toevoegen 

Mogelijk wilt u regelmatig een persoonlijk kaartje toevoegen, of uw eigen inpakpapier gebruiken. En denkt u dat een fulfilment centre onpersoonlijk is. Maar niets is minder waar, want u kunt dit kiezen als extra optie bij uw pakket. 

TIP: Bij HEGO Fulfilment kunt u de orderpickers 24/7 via chat bereiken, dus als u last minute een boodschap wilt toevoegen, dan behoort dat tot de mogelijkheden.  

  1. Bij fulfilment centre veel keuze uit verzendopties aan de beste prijs 

Als u de verzending op zich neemt dan moet u rekening houden met allerlei zaken. Het kiezen van het juiste verpakkingsmateriaal, opvulpapier en de beste optie voor goedkoop verzenden. Een fulfilment centre heeft afspraken met postorderbedrijven en kan daardoor vaak extra lage tarieven bieden, of dat nu gaat om brievenbuspakketten of grote orders. Bovendien zijn opties als same-day delivery en avondbezorging mogelijk. Hoeft u zelf niet ineens aan de slag te gaan als er op een willekeurig moment van de dag een order binnenkomt.  

Fulfilment centre op maat? HEGO Fulfilment! 

Er zijn nog veel meer services die een fulfilment centre u kan bieden, zeker als u kiest voor een logistiek dienstverlener die op maat werkt. En daarvoor bent u bij HEGO fulfilment aan het juiste adres. Wij richten uw logistiek graag naar wens in. 

Neem contact met ons op voor vragen of vraag een vrijblijvende offerte aan bij ons fulfilment centre voor het uitbesteden van de logistiek voor uw webshop! 

"*" geeft vereiste velden aan

Ga terug naar het overzicht
Hego Fulfilment locatie

Neem contact op

Snelle en professionele orderverwerking

HEGO Fulfilment helpt webshop eigenaren om hun orders snel en professioneel te verwerken. Wij nemen het volledige logistieke proces van u over, zodat u zich kunt focussen op de groei van uw business. Wij bieden scherpe tarieven en passen onze dienstverlening aan op uw behoeften. Meer weten? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Neem contact op

Wereldwijde verzending

Voor 22.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Realtime bestelstatus